Over Nellieke

Mijn naam is Nellieke Groeneveld & word door iedereen Piek genoemd, 23 jaar oud en woon in Ouddorp aan Zee.

In het dagelijkse leven werk ik in het Theehuijs van Hartje Holland in Ouddorp aan Zee. Hier schenk ik koffie/thee, bak ik met liefde allerlei taartjes, serveren wij High Tea’s & nog veel meer lekkers.

In februari 2018 ben ik voor het eerst in Kenia geweest samen met mijn zus. Tijdens ons verblijf hebben wij het dorpje Ukunda ontdekt. Hier leven heel veel kinderen op straat, ze brengen hun dag doelloos door op straat en spelen met afval, hebben weinig tot niets te eten en kunnen niet naar school. Dit heeft mij erg geraakt en het beeld van deze kinderen blijft op mijn netvlies staan. Na terugkomst in Nederland ging ons dagelijks leven weer verder zoals het was. Met een gezellig thuis, iedere dag te eten, een leuke baan, inkomen enz. Dit staat in schril contrast met deze kinderen en hun leven. Deze kinderen, zij blijven in mijn gedachten en laten mij niet meer los. Hun vragende ogen achtervolgen mij. Wat ik nooit meer zal vergeten, en mij des te meer aanspoorde om mij in te gaan zetten voor deze kinderen was dit voorbeeld van een ventje.

Op een middag waren we bananen aan het uitdelen en ik gaf een banaan aan een klein ventje, en hij at hem niet meteen op. Ik vroeg hem waarom? Toen antwoordde hij: “ik bewaar hem voor vanavond, dan doet mijn buik het meest zeer".

Vragen die mij bezig hielden waren: wat is hun toekomst en kunnen wij in die toekomst iets voor hen betekenen

In de dagen en weken die volgden is er in ons een verlangen ontstaan om ons in te gaan zetten voor deze kinderen, te zorgen dat ze elke te dag eten krijgen.

Ook willen we hen graag aandacht & liefde geven, bij brengen van algemene normen en waarden, en hen in aanraking brengen met het Woord van God.

Met mensen uit ons netwerk hebben wij een plan bedacht en hebben we een stichting opgericht: Ruth’s Shelter.

Pin It on Pinterest